Πέμπτη, 29 Μαρτίου 2012

Μία σημαντική διάκριση για το 2ο Δημοτικό Σχολείο Πεύκης!

(Φωτογραφίες: Βενετία Καλαϊτζόγλου)

Στο Ομαδικό Σχολικό Πρωτάθλημα Αττικής 2012 που διοργάνωσε η ΕΣΣΝΑ έλαβαν μέρος 2 Δημοτικά Σχολεία από τον Δήμο μας: το 2ο Δημοτικό Πεύκης και το 2ο Δημοτικό Λυκόβρυσης (με 2 ομάδες).

Στην Προκριματική Φάση της Βόρειας Περιφέρειας Αθηνών (Σάββατο 18/2, Μεταμόρφωση) η ομάδα του 2ου Δημοτικού Πεύκης ισοβάθμησε στην 1η θέση με το 9ο Δημοτικό Ηρακλείου, σημειώνοντας 4 νίκες και 1 ισοπαλία (στον μεταξύ τους αγώνα) αλλά τελικά κατετάγη 2η στα κριτήρια ισοβαθμίας, πετυχαίνοντας μισό πόντο λιγότερο στα επιμέρους αποτελέσματα ανά σκακιέρα.
(www.chess-results.com/tnr66569.aspx?lan=1)

(Εκτός από το 2ο Δημοτικό Πεύκης, στους τελικούς της Αττικής προκρίθηκε και η Α' ομάδα του 2ου Δημοτικού Λυκόβρυσης, η οποία με 2 νίκες και 3 ισοπαλίες κατέλαβε την 5η θέση μεταξύ 48 σχολείων).

Στην Τελική Φάση του Σχολικού Πρωταθλήματος Αττικής (Σάββατο 17/3, Κερατσίνι) η ομάδα του 2ου Δημοτικού Πεύκης, αποτελούμενη από τους:
1) Παύλο Δερμιτζάκη (Ε' Δημοτικού)
2) Κωνσταντίνο Μαυρόγαλο (ΣΤ' Δημοτικού)
3) Δημήτρη Δερμιτζάκη (Β' Δημοτικού)
4) Γεωργία Δερμιτζάκη (Γ' Δημοτικού)
κατάφερε να πετύχει 5 νίκες και 1 ισοπαλία (σε 7 αγώνες), τερματίζοντας στην 3η θέση μεταξύ των 71 καλύτερων σχολείων της Αττικής!
(www.chess-results.com/tnr68892.aspx?lan=1)

Εκτός από τα 2 κύπελλα που πήραν στην Προκριματική και την Τελική Φάση, τα παιδιά του 2ου Δημοτικού Πεύκης προκρίθηκαν να αγωνιστούν στο Πανελλήνιο Σχολικό Πρωτάθλημα, το οποίο θα διεξαχθεί από 7-9 Απριλίου, στην Καλλιθέα Χαλκιδικής.

(Αξίζει να σημειωθεί ότι και τα 4 παιδιά του 2ου Δημοτικού συμμετέχουν στις Ακαδημίες του Σκακιστικού Τμήματος του ΑΟ Πεύκης, όπου και προπονούνται συστηματικά).

Θερμά συγχαρητήρια απ' όλους μας, και τους ευχόμαστε ανάλογες επιτυχίες στο μέλλον!