Παρασκευή, 25 Μαρτίου 2011

ΣΧΟΛΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΑΤΤΙΚΗΣ 2011

Η Πεύκη φιλοξένησε φέτος για 3η φορά (μετά το 2005 και το 2009) τους προκριματικούς αγώνες του Σχολικού Πρωταθλήματος Αττικής που προκηρύσσει κάθε χρόνο η ΕΣΣΝΑ.

Το Σαββατοκύριακο 19-20 Μαρτίου διοργανώθηκε στο Σχολικό Συγκρότημα του 2ου Γυμνασίου-Λυκείου Πεύκης το Περιφερειακό Σχολικό Πρωτάθλημα Βορείου Τομέα Αθηνών, όπου δικαίωμα συμμετοχής είχαν μαθητές και Δημοτικά Σχολεία από τους Δήμους Λυκόβρυσης-Πεύκης, Ηρακλείου, Νέας Ιωνίας, Μεταμόρφωσης, Κηφισιάς, Αμαρουσίου, Βριλησσίων, Πεντέλης, Χαλανδρίου, Αγίας Παρασκευής, Χολαργού-Παπάγου και Φιλοθέης-Ψυχικού.

Διοργανωτές των αγώνων ήταν ο Δήμος Λυκόβρυσης-Πεύκης, το Σκακιστικό Τμήμα του ΑΟ Πεύκης και η ΕΣΣΝΑ.

Συγκεκριμένα, το Σάββατο 19 Μαρτίου διεξήχθη το Ομαδικό Σχολικό Πρωτάθλημα Βορείου Τομέα, με τη συμμετοχή 19 ομάδων Δημοτικών Σχολείων από την Πεύκη, το Μαρούσι, το Χαλάνδρι, το Ψυχικό, το Νέο Ηράκλειο, τη Νέα Ιωνία, τη Μεταμόρφωση, την Κηφισιά, την Πεντέλη και τα Βριλήσσια.

Την 1η θέση κατέλαβε η ομάδα της Ερασμείου Ελληνογερμανικής Σχολής με 5 νίκες σε 5 αγώνες, 2η τερμάτισε η Α' ομάδα του 7ου Δημοτικού Σχολείου Μεταμόρφωσης και 3η η ομάδα του 9ου Δημοτικού Σχολείου Νέου Ηρακλείου.

Για την Τελική Φάση του Ομαδικού Σχολικού Πρωταθλήματος Αττικής προκρίθηκαν επίσης οι ομάδες της Ελληνοαγγλικής Αγωγής (4η θέση), των Ουρσουλίνων (5η θέση), του 7ου Δημοτικού Σχολείου Κηφισιάς (6η θέση), του 5ου Δημοτικού Σχολείου Χαλανδρίου (7η θέση) και του 6ου Δημοτικού Σχολείου Βριλησσίων (8η θέση).

Την Κυριακή 20 Μαρτίου 425 μαθητές και μαθήτριες Νηπιαγωγείων, Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων αγωνίστηκαν στο Ατομικό Σχολικό Πρωτάθλημα Βόρειου Τομέα, εκ των οποίων 74 (60 αγόρια και 14 κορίτσια) προκρίθηκαν στην Τελική Φάση των αγώνων.

Οι τελικές κατατάξεις όλων των μαθητών που έλαβαν μέρος στους αγώνες καθώς και οι προκριθέντες ανά τάξη εδώ.

Διευθύντρια των αγώνων ήταν η έφορος του Σκακιστικού Τμήματος του ΑΟ Πεύκης (και πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής ΕΣΣΝΑ) Μαρίνα Σταυρουλάκη, ενώ επικεφαλής διαιτητής των αγώνων ήταν η FA Έφη Ανδρικοπούλου.