Τρίτη, 14 Σεπτεμβρίου 2010

1o Φθινοπωρινό Όπεν Πεύκης

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το 1ο Φθινοπωρινό Σκακιστικό Τουρνουά Πεύκης, που διοργάνωσε το Σκακιστικό Τμήμα του ΑΟ Πεύκης σε συνεργασία με τον Αθλητικό Οργανισμό του Δήμου Πεύκης, από 6-12 Σεπτεμβρίου 2010 στο Αμφιθέατρο του Πολιτιστικού Κέντρου "Μελίνα Μερκούρη" στο Ηλιακό Χωριό.

Στο τουρνουά έλαβαν μέρος 52 σκακιστές.

Νικητής του τουρνουά αναδείχθηκε ο Ομοσπονδιακός Μετρ του ΣΟ Καλλιθέας Δημήτρης Χρυσανθόπουλος με 6 βαθμούς σε 7 αγώνες. Τη δεύτερη θέση κατέλαβε ο Λουκάς Παπαδημητρίου του ΣΟ Αμπελοκήπων με 5,5 βαθμούς, ενώ στην τρίτη θέση, με τους ίδιους βαθμούς (5,5) τερμάτισε ο Δημήτρης Πονηράκης του ΑΜΕΣ Νέας Ερυθραίας.

Στις υπόλοιπες ειδικές κατηγορίες, 1ος με ΕΛΟ< 1800 αναδείχθηκε ο Καρατζάνος Κωνσταντίνος (5 β), 1ος έφηβος ο Πουλίδης Στέφανος (5 β), 1ος U14 ο Ζούλης Μανώλης (4,5 β), 1ος U11 ο Κορνιώτης Φίλιππος (4,5 β) και 1ος U8 ο Καρούσος-Θεοδωράκης Νίκος (2,5 β) ενώ στα κορίτσια, τις αντίστοιχες θέσεις κατέλαβαν οι Ψωφίμη Μηλιά (1η U17), Σκιαδαρέση Αντωνία (1η U14) και Κούτα Βασιλική (1η U11).


Στην τελετή λήξης των αγώνων παρέστη ο Δήμαρχος Πεύκης κ. Γιάννης Θεοδωρακόπουλος, ο οποίος και έκανε τις απονομές των κυπέλλων και των δωροεπιταγών στους νεαρούς σκακιστές που διακρίθηκαν.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί η σημαντική βοήθεια που προσέφεραν στην επιτυχή διοργάνωση του τουρνουά ο Εμπορικός-Επαγγελματικός Σύλλογος Πεύκης, η εταιρία "Βενέτης" και η Ένωση Σκακιστικών Σωματείων Νομού Αττικής (ΕΣΣΝΑ)
διαμέσου του προέδρου της κ. Χρήστου Γκορίτσα και των σωματείων: ΑΟ "Τρεις Αστέρες" Κάτω Πατησίων, ΑΟ Παραδείσου Αμαρουσίου και "Φυσιολάτρη" Νίκαιας.
Η τελική βαθμολογία του τουρνουά εδώ.