Κυριακή, 25 Απριλίου 2010

Ο πρώην διεκδικητής του παγκόσμιου τίτλου GM Nigel Short στη Νέα Φιλαδέλφεια!

Ο Σκακιστικός Όμιλος Νέας Φιλαδέλφειας έχει την ιδιαίτερη τιμή να καλέσει όλους τους φίλους του σκακιού σε μια μοναδική εκδήλωση με τον πρώην διεκδικητή του παγκόσμιου τίτλου και κορυφαίο GM Nigel Short.

Ο Nigel Short συγκαταλέγεται στους ισχυρότερους σκακιστές που έβγαλε η Βρετανία στον 20ο αιώνα. Προκρίθηκε στα τελικά του βρετανικού πρωταθλήματος ανδρών στα 12, έγινε GM στην ηλικία των 19 ετών, βγήκε 2ος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Νέων το 1980 πίσω από τον Κασπάροβ. Το 1993 αγωνίστηκε ενάντια στον παγκόσμιο πρωταθλητή Kasparov ως διεκδικητής του παγκόσμιου τίτλου, έχοντας νικήσει στα ματς των διεκδικητών τον Ανατόλι Κάρποβ και τον Γιαν Τίμαν. Μετράει δεκάδες επιτυχίες και διακρίσεις σε κορυφαία διεθνή τουρνουά και ολυμπιάδες. Συγκαταλέγεται και σήμερα μεταξύ των κορυφαίων GM παγκοσμίως. Στο πίνακα του Μαρτίου καταλαμβάνει την 47η θέση παγκοσμίως με ΕΛΟ 2686.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 28 Απριλίου στις 7 μ.μ. στο Παγκόσμιο Πολιτιστικό Κέντρο Ελληνισμού της Διασποράς (Δεκελείας 152 και Αττάλειας, Νέα Φιλαδέλφεια).

Η εκδήλωση περιλαμβάνει παρουσίαση 2 παρτίδων από τον εκλεκτό καλεσμένο μας, ενώ θα απονεμηθεί και τιμητική πλακέτα στον βετεράνο σκακιστή κ. Σπύρο Λοβέρδο.

Προλογίζει ο Διεθνής Μαιτρ Ηλίας Κουρκουνάκης.

Η είσοδος είναι ελεύθερη σε όλους τους φίλους του σκακιού.

Για πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στο sonfilad@yahoo.gr και στον πρόεδρο του ΣΟΝΦ κ. Οδυσσέα Βαζελάκη 6936 877326