Πέμπτη, 25 Μαρτίου 2010

6ος Διαγωνισμός Λύσης Σκακιστικών Προβλημάτων

Η Ένωση Σκακιστικών Σωματείων Αττικής (ΕΣΣΝΑ) προκηρύσσει τον 6ο Διαγωνισμό Λύσης Προβλημάτων, ο οποίος θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα των Σκακιστικών Σωματείων Σ.Ο. Αμπελοκήπων και "Θωμάς Γεωργίου" (Μακρυνίτσας 12-14, Αμπελόκηποι) την Κυριακή 28 Μαρτίου και ώρα 17:45'- 20:00'.

Τον διαγωνισμό διοργανώνουν η ΕΣΣΝΑ και τα σωματεία Σ.Ο. "Θωμάς Γεωργίου" και Α.Ο. "Ζήνων" Γλυφάδας.

Ο διαγωνισμός θα αποτελείται από έξι (6) προβλήματα προς λύση για καθένα από τους συμμετέχοντες (ήτοι ένα ορδόδοξο 2 κινήσεων, ένα ορθόδοξο 3 κινήσεων, ένα ορθόδοξο πολλών κινήσεων, μία σπουδή, ένα βοηθητικό και ένα αντίστροφο). Η κατάταξη θα γίνει με βάση τους βαθμούς που θα συγκεντρώσει κάθε λύτης. Σε περίπτωση ισοβαθμίας δεύτερο κριτήριο είναι ο συντομότερος χρόνος.

Στους πρώτους νικητές θα δοθούν κύπελλο, μετάλλια, αλλά και σκακιστικό υλικό σχετικό με το καλλιτεχνικό σκάκι. Επίσης, κύπελλο θα δοθεί στην πρώτη ομάδα, με κριτήριο το άθροισμα βαθμών τριών μελών της.

Για κάθε ζήτημα που δεν προβλέπεται από την προκήρυξη, αρμόδια να αποφασίσει είναι η τριμελής Οργανωτική Επιτροπή, που αποτελείται από τους κ.κ. Ιωάννη Γαρουφαλίδη, Αχιλλέα Μητσάκο και Παναγή Σκλαβούνο.

Η συμμετοχή στο διαγωνισμό είναι περιορισμένη (μέχρι 32 άτομα). Δηλώσεις συμμετοχής μπορούν να υποβληθούν μέχρι το Σάββατο 27 Μαρτίου 2010 στον κ. Παναγή Σκλαβούνο (e-mail: askl27@otenet.gr) αλλά και στον αγωνιστικό χώρο, πριν την έναρξη του διαγωνισμού.