Τρίτη, 29 Δεκεμβρίου 2009

2ο Χριστουγεννιάτικο Τουρνουά Rapid

Το Σκακιστικό Τμήμα του ΑΟ Πεύκης, σε συνεργασία με τον ΑΟ Παραδείσου Αμαρουσίου διοργάνωσε για 2η συνεχόμενη χρονιά Εορταστικό Τουρνουά Γρήγορου Σκακιού (rapid) την Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2009, στον φιλόξενο χώρο του "Πολιτιστικου Κέντρου Γευστικής Ενημέρωσης" (Β.Ηπείρου 27, Μαρούσι).

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι Δήμαρχοι Αμαρουσίου και Πεύκης, Γιώργος Πατούλης και Γιάννης Θεοδωρακόπουλος, οι οποίοι και βράβευσαν τις σκακιστικές ομάδες του ΑΟ Παραδείσου (παιδική) και ΑΟ Πεύκης (ανδρική) για τις επιτυχίες που σημείωσαν τη χρονιά που μας πέρασε!

Η συμμετοχή στη διοργάνωση ξεπέρασε κάθε προηγούμενο, καθώς 45 σκακιστές απ' όλη την Αττική έλαβαν μέρος στο τουρνουά, με κορυφαία την παρουσία του Πρωταθλητή Ελλάδας στο σκάκι GM Χρίστου Μπανίκα!

Μετά από 7 συναρπαστικούς γύρους, νικητής του τουρνουά αναδείχθηκε ο GM Χρίστος Μπανίκας με 6 βαθμούς, ενώ στη 2η θέση με 5,5 βαθμούς ισοβάθμησαν 3 σκακιστές, ο FΜ Χρήστος Γκορίτσας (2ος), ο ΟΜ Χρήστος Ζυγούρης (3ος) και ο νικητής του Πασχαλινού Rapid του ΑΟ Πεύκης Κωστής Σκαπέρδας (4ος).

1η σκακίστρια αναδείχθηκε η Καρτέρη Δήμητρα του ΑΟ Παραδείσου, ενώ από τα παιδιά που έλαβαν μέρος διακρίθηκαν οι Κορνιώτης Φίλιππος (1ος U-16), Σακελλάριος Σταύρος (1ος U-14), Ασημακόπουλος Αναστάσιος (1ος U-12) και Σκιαδαρέση Αντωνία (1ο κορίτσι U-12).

Οι διοργανωτές ευχήθηκαν σε όλους τους συμμετέχοντες καλές γιορτές, ευχαρίστησαν τον ΣΟ Νέας Φιλαδέλφειας για τη συνεργασία του και ανανέωσαν το ραντεβού τους για την επόμενη σκακιστική εκδήλωση, η οποία θα πραγματοποιηθεί μέσα στο 2010.

Χορηγοί της εκδήλωσης ήταν οι Δήμοι Αμαρουσίου και Πεύκης, ενώ τα αναψυκτικά, ο καφές, τα γλυκά και τα κρασιά ήταν προσφορά των διοργανωτών.

Αναλυτικά η τελική βαθμολογία του rapid εδώ.