Δευτέρα, 21 Σεπτεμβρίου 2009

1ο Φθινοπωρινό Όπεν Νέας Φιλαδέλφειας

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ
Ο Σκακιστικός Όμιλος Νέας Φιλαδέλφειας διοργανώνει το 1ο Φθινοπωρινό σκακιστικό τουρνουά.
Θα διεξαχθεί με ελβετικό σύστημα 7 γύρων, σύμφωνα με τους όρους της προκήρυξης, τον Κανονισμό της ΕΣΟ και της FIDE. Το τουρνουά θα αξιολογηθεί για τους εθνικούς πίνακες ΕΛΟ.

ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι σκακιστές/στριες του Σ.Ο.Ν.Φ. καθώς και σκακιστές/στριες ομόρων συλλόγων. Δεν υπάρχει παράβολο. Ο αριθμός των συμμετεχόντων είναι περιορισμένος μέχρι τους 36.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΩΝ
Οι αγώνες θα διεξάγονται στο εντευκτήριο του Σκακιστικού Ομίλου Νέας Φιλαδέλφειας, Πλατεία Κολοκοτρώνη 12-15 (Συγκρότημα ΟΕΚ Τρωάδος & Μανδηλαρά – κοντά στην είσοδο του Άλσους), Νέα Φιλαδέλφεια, (μετάβαση λεωφορεία αριθμός Α9, Β9 στάση Κομπαρσίτα, και το Β8).

Ημέρες των αγώνων ορίζονται :
1ος Γύρος Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2009
2ος Γύρος Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2009
3ος Γύρος Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2009
4ος Γύρος Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2009
5ος Γύρος Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2009
6ος Γύρος Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2009
7ος Γύρος Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2009

Ώρα έναρξης των αγώνων ορίζεται η 6:30' μ.μ. Παίκτης που δεν προσέρχεται εντός μίας ώρας από την έναρξη του γύρου μηδενίζεται. Σκακιστής ο οποίος δεν εμφανίζεται σε μία αγωνιστική και δώσει βαθμό χωρίς αγώνα στον αντίπαλό του, θεωρείται ότι αποσύρεται από το τουρνουά.

Αναβολές μπορούν να δοθούν για σοβαρούς λόγους κατόπιν συμφωνίας των δύο αντιπάλων, και θα πρέπει να ολοκληρώνονται το αργότερο μία μέρα πριν τον επόμενο γύρο και ενημέρωσης του διαιτητή.
Ο Σ.Ο.Ν.Φ. διατηρεί το δικαίωμα μεταβολής του προγράμματος.

ΧΡΟΝΟΣ ΣΚΕΨΗΣ
Ο χρόνος σκέψης ορίζεται 90 λεπτά για την ολοκλήρωση της παρτίδας για κάθε σκακιστή με προστιθέμενο χρόνο 30’’ για κάθε κίνηση από την πρώτη κίνηση. Ο σκακιστής που θα υπερβεί τον χρόνο σκέψης χάνει την παρτίδα.

ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΙΣΟΒΑΘΜΙΑΣ
Σε περίπτωση ισοβαθμίας ισχύουν κατά σειρά τα κριτήρια:
α) το μεταξύ των ισόβαθμων αποτέλεσμα,
β) άθροισμα προοδευτικής βαθμολογίας,
γ) Αριθμός νικών

ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ - ΕΠΑΘΛΑ:
Θα βραβευτούν με Κύπελλο ο πρώτος και Μετάλλιο οι δύο επόμενοι νικητές. Επίσης μετάλλιο στην πρώτη γυναίκα και σκακιστικά βιβλία στα πρώτα αγόρια και κορίτσια <18, 16, 14, 12, 10 με την προϋπόθεση ότι υπάρχουν 3 τουλάχιστον συμμετοχές ανά κατηγορία

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ - ΑΡΜΟΔΙΟΙ
Διευθυντής αγώνων είναι ο Μπαλάσκας Νικόλαος και διαιτητής ο διεθνής διαιτητής Βαζελάκης Οδυσσέας.
Πληροφορίες – Συμμετοχές: Βαζελάκης Οδυσσέας τηλ. 2102528417, 6936877326 και στα e-mail odysulys@yahoo.gr και sonfilad@yahoo.gr