Τρίτη, 1 Σεπτεμβρίου 2009

17ο Όπεν "Τιμή στην Εθνική Αντίσταση"- Νικητής (ξανά) ο Γιάννης Νικολαϊδης!

Ολοκληρώθηκε το Σάββατο 29 Αυγούστου το 17ο Διεθνές Τουρνουά "Τιμή στην Εθνική Αντίσταση", που διοργάνωσε ο Ορειβατικός Φυσιολατρικός Όμιλος Νίκαιας (ΟΦΟΝ) σε συνεργασία με τον Δήμο Νίκαιας, την Ελληνική Σκακιστική Ομοσπονδία (ΕΣΟ) και τον ΕΟΑΟ Φυσιολάτρη.
Το τουρνουά διεξήχθη από 22-29 Αυγούστου στον Πολιτιστικό Πολυχώρο "Μάνος Λοϊζος" του Δήμου Νίκαιας και συμμετείχαν 369 σκακιστές (αριθμός ρεκόρ!) μεταξύ των οποίων 23 με διεθνή τίτλο (5 GM, 6 IM, 2 WGM).
Νικητής του τουρνουά για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά αναδείχθηκε ο Έλληνας GM και πρώην πρωταθλητής Ελλάδος Γιάννης Νικολαϊδης με 8 βαθμούς σε 9 αγώνες, ενώ τη δεύτερη θέση (με τους ίδιους βαθμούς αλλά χειρότερο συντελεστή ισοβαθμίας) κατέλαβε ο Γεωργιανός GM Γκιόργκι Μπαγκατούροβ. Τρίτος τερμάτισε ο Βούλγαρος GM Κράζιμιρ Ρούσεβ με 7,5 βαθμούς.
Στο 17ο Όπεν "Τιμή στην Εθνική Αντίσταση" αγωνίστηκαν και οι 2 σκακιστές και προπονητές της ομάδας του Α.Ο. Πεύκης: ο FM Στάθης Γαζής, ο οποίος συγκέντρωσε 6,5 βαθμούς και τερμάτισε στην 27η θέση και ο Νίκος Ζαχαρίου, ο οποίος σημείωσε 5 νίκες σε 8 αγώνες και κατέλαβε την 127η θέση.
Από τα φυτώρια της ομάδας μας είχαμε τη συμμετοχή του μικρού Γιώργου Παρασκευά, ο οποίος στην πρώτη του παρουσία σε Διεθνές Τουρνουά αποκόμισε σημαντικές εμπειρίες, παίζοντας 9 αγώνες με μεγαλύτερους αντιπάλους και σημειώνοντας μία νίκη.

Η ιστοσελίδα των αγώνων: http://www.fysiolatris.net/open09/gr/index.html