Δευτέρα, 22 Ιουνίου 2009

13ο Όπεν Ηρακλείου: Νικητής ο Μαναγκάτζε - πρωταθλητής Αττικής ο Γρηγοριάδης!

Με πενταπλή (!) ισοβαθμία στην κορυφή ολοκληρώθηκε χθες, Κυριακή 21 Ιουνίου το 13ο Όπεν Ηρακλείου Αττικής. Μετά την εφαρμογή του κριτηρίου Buchholz, νικητής του τουρνουά αναδείχθηκε ο Γεωργιανός IM Νικολόζ Μαναγκάτζε του ΦΟΝ Ηρακλείου-Επικοινωνία με 7 βαθμούς.
Τη δεύτερη θέση και τον τίτλο του Πρωταθλητή Αττικής 2009 κατέλαβε ο Έλληνας IM Αλέξανδρος Γρηγοριάδης της ΑΕΚ, με τους ίδιους βαθμούς, ενώ την τρίτη θέση πήρε ο Ρώσος FM Αλεξέϊ Ρεσετνίκοβ, επίσης με 7 βαθμούς.
(Αξίζει να σημειωθεί ότι 2ος και 3ος νικητής τερμάτισαν αήττητοι το τουρνουά!)
Στην τέταρτη θέση (και δευτεραθλητής Αττικής) τερμάτισε ο Κωνσταντίνος Σούκος του ΣΜΣ Ελευσίνας με 7 βαθμούς και εξαιρετική απόδοση σε σχέση με το ΕΛΟ του (+240), ενώ την τρίτη θέση του Ανοιχτού Πρωταθλήματος Αττικής πήρε ο ΟΜ Βασίλης Κοτρότσος του ΑΣ Παπάγου, με 6,5 βαθμούς.
Το έπαθλο της 1ης σκακίστριας του τουρνουά κατέκτησε η Μάκκα Ευανθία του Πανελληνίου ΓΣ με 6β., ενώ 1ος έφηβος Κ-18 αναδείχθηκε ο Επαμεινώνδας Κουρούσης της Ένωσης Σκακιστών Άμφισσας και 1ος Κ-16 ο Δημήτρης Κοσμάς-Λέκκας της ΑΕΚ (και οι δύο έφηβοι σκακιστές συγκέντρωσαν 6,5 β.)

Στον Β' Όμιλο τώρα, την πρώτη θέση κατέλαβε ο Δημήτρης Κολόμβας του ΑΠΟ "Κότινου" Χολαργού με 8,5 βαθμούς, δεύτερος τερμάτισε ο Σταύρος Αθανασόπουλος της Εστίας Νέας Σμύρνης και τρίτος ο Στέφανος Πουλίδης (επίσης της Εστίας Νέας Σμύρνης), με 7,5 βαθμούς αμφότεροι.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα και των 2 ομίλων, τις τελικές βαθμολογίες καθώς και πολλές ατομικές στατιστικές αναλύσεις, μπορείτε να τα βρείτε εδώ.