Τρίτη, 26 Μαΐου 2009

8ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Λύσης Σκακιστικών Προβλημάτων

Η Ελληνική Σκακιστική Ομοσπονδία (ΕΣΟ) προκηρύσσει τον 8ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Λύσης Προβλημάτων, ο οποίος θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα του Σκακιστικού Ομίλου Αιγάλεω (Ιερά Οδός 294, Εμπορικό Κέντρο "La Mirage", 1ος όροφος) την Κυριακή 31 Μαίου και ώρα 10:00'- 14:00'.

Τον διαγωνισμό διοργανώνει η Επιτροπή Καλλιτεχνικού Σκακιού της ΕΣΟ, σε συνεργασία με τον Σκακιστικό Όμιλο Αιγάλεω, τον Δήμο Αιγάλεω και τον Δημοτικό Αθλητικό Οργανισμό Αιγάλεω.

Ο διαγωνισμός θα είναι 2 γύρων, με έξι (6) προβλήματα προς λύση στον καθένα (ήτοι ένα ορδόδοξο 2 κινήσεων, ένα ορθόδοξο 3 κινήσεων, ένα ορθόδοξο πολλών κινήσεων, μία σπουδή, ένα βοηθητικό και ένα αντίστροφο ανά γύρο). Ο χρόνος σκέψης για κάθε γύρο είναι 2 ώρες, ενώ προβλέπεται διάλειμμα μισής ώρας μεταξύ τους. Η κατάταξη θα γίνει με βάση τους βαθμούς που θα συγκεντρώσει κάθε λύτης. Σε περίπτωση ισοβαθμίας δεύτερο κριτήριο είναι ο συντομότερος χρόνος. Στους τρεις πρώτους νικητές θα απονεμηθούν κύπελλα και μετάλλια.

Λεπτομέρειες σχετικά με τον Πανελλήνιο Διαγωνισμό θα υπάρχουν στην ιστοσελίδα της ΕΣΟ και στο ιστολόγιο του Σ.Ο. Αιγάλεω.

Για κάθε ζήτημα που δεν προβλέπεται από την προκήρυξη, αρμόδια να αποφασίσει είναι η τριμελής Οργανωτική Επιτροπή, που αποτελείται από τους κ.κ. Ι. Γαρουφαλίδη, Δ. Σκυριανόγλου και Χ. Φουγιαξή.

Η συμμετοχή στο διαγωνισμό είναι ελεύθερη. Δηλώσεις συμμετοχής μπορούν να υποβληθούν μέχρι την Παρασκευή 29 Μαίου 2009. Δηλώσεις συμμετοχής και διευκρινήσεις σε σχέση με την ως άνω διοργάνωση, στον κ. Ιωάννη Γαρουφαλίδη: τηλ. 6938-792281 (κινητό), e-mail: ggaroufalidis@yahoo.gr ή στην ΕΣΟ: τηλ. 210-9221465, 210-9221620 (fax), e-mail: info@chessfed.gr

Παράλληλα με τον κύριο διαγωνισμό, θα υπάρξει ξεχωριστός για αρχάριους λύτες με λιγότερα και ευκολότερα προβλήματα.