Τρίτη, 10 Ιουνίου 2008

Σκακιστική πρεμιέρα στην Πεύκη

Ακόμα μια πετυχημένη εκδήλωση του Α.Ο. Πεύκης

Την περασμένη Κυριακή το απόγευμα δόθηκε το πρώτο ραντεβού, του νεοσύστατου Σκακιστικού Τμήματος, του ιστορικότερου αθλητικού συλλόγου της πόλης Α.Ο. Πεύκης, με τη νεολαία, αλλά και τους ενήλικες παίχτες του εγκεφαλικού – όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται – αθλήματος, στον «Πολυχώρο Βαρβαρέσσου».
Εκεί τους περίμενε ο πρόεδρος του συλλόγου Παναγιώτης Μονεμβασιώτης, υποδεχόμενος τους νεαρούς αθλητές με τους γονείς τους, καθώς και τις αρχές της πόλης, όπου πρώτος απ’ όλους έδωσε το «παρών» ο δήμαρχος Γιάννης Θεοδωρακόπουλος, συνοδευόμενος από τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Σταύρο Μονεμβασιώτη και τον αντιδήμαρχο Κώστα Μπαλδεράνο. Ακόμη διακρίναμε τους δημοτικούς συμβούλους κ.κ. Χρήστο Μιχοπάνο, Γιάννη Μέγα, Βασιλική Νικολαροπούλου, Έλλη Μήτση, Μαριάννα Μαμαλάκη, Γιάννη Βογιατζάκη, τη γραμματέας της τοπικής οργάνωσης ΠΑΣΟΚ κ. Ελένη Κρεμμύδα, τον αντιπρόεδρο της ΔΕΑΚΑΠ κ. Μιχάλη Χαβιάρα, το γραμματέα του συλλόγου «Η Άνω Πεύκη» κ. Βασίλη Μήκα (δεινό σκακιστή), την αντιπρόεδρο του συλλόγου γονέων & κηδεμόνων 1ου – 5ου δημοτικού σχολείου και ταμία στην Ένωσης Γονέων κ. Μαρία Χρονοπούλου, το μέλος του δ.σ. του Συλλόγου Κατοίκων Ηλιακού Χωριού κ. Νίκο Γκιουζελάκη, την κ. Μαρίνα Αθανασάκη, τον κ. Δημήτρη Κοκκίνης, καθώς και τους προπονητές κ.κ. Στάθη Γαζή (OM), Ντίνα Σερετάκη και Νίκο Ζαχαρίου.
Περισσότερα από εκατόν πενήντα παιδιά και ενήλικες πέρασαν και έπαιξαν σκάκι στη σκακιέρα εδάφους και στις επιτραπέζιες σκακιέρες, δίνοντας μια ξεχωριστή ζωντάνια στον «Πολυχώρο Βαρβαρέσσου». Εξαιρετικό ήταν το ενδιαφέρον για προεγγραφές στο τμήμα, ενώ ανάρπαστο έγινε το πληροφοριακό υλικό.
Η προσφορά της σκακιέρας ήταν από την προπονήτρια κ. Ντίνα Σερετάκη ενώ στην πραγματοποίηση της εκδήλωσης σημαντική ήταν η βοήθεια του δήμου Πεύκης.
Το επόμενο ραντεβού δόθηκε στο Παιδικό – Μαθητικό Τουρνουά Σκάκι, που θα διοργανώσει ο Α.Ο. Πεύκης στην πόλη μας, ενώ παράλληλα, οι αθλητές του συλλόγου, θα ξεκινήσουν προετοιμασία, προκειμένου να εξασφαλίσουν την πρώτη νίκη τους στο Διασυλλογικό Πρωτάθλημα.